Linsetyper

Hvilken linsetype passer til dit behov?

1-DAGSLINSER

1-dagslinser er ideelle, hvis du ønsker komfort og sikkerhed. 1-dagslinser er det rigtige valg til sport og fritidsaktiviteter, og du slipper for rengøring af linserne. 1-dagslinser minimerer risikoen for øjenirritation og er også velegnede til brugere, som skifter mellem briller og kontaktlinser.

14-DAGES KONTAKTLINSER

Denne type linser kræver kun ganske lidt tilvænning. Om nødvendigt kan du sove med linserne enkelte nætter. Der er kun minimal risiko for belægninger, da du skifter til nye linser hver 14. dag. Samtidig er linserne lette og hurtige at rengøre.

MÅNEDSKONTAKTLINSER

Månedslinser bruges i op til 30 dage, og herefter skifter du til et nyt sæt linser. 30-dageslinser er kun til dagsbrug og skal renses hver aften og opbevares i rensevæske natten over.

DØGNLINSER

Døgnlinser kan bruges døgnet rundt i op til 30 dage, så du behøver f.eks. ikke at medbringe rensevæske og lignende, når du skal hjemmefra. 30-døgnslinser er fremstillet af et materiale, der tillader stor iltgennemstrømning, og derfor bliver hornhinden ikke irriteret.

FLERSTYRKELINSER

Kontaktlinser fås også med glidende overgang, så det er muligt at se skarpt på alle afstande. Denne type linser kan kræve tilvænning, men tilbyder god synskomfort. Samtidig kan du vælge mellem korttidslinser og langtidslinser.

NATLINSER

Sov med natlinser og se klart om dagen! Natlinser er en formstabil linse med helt specielle egenskaber. De korrigerer din nærsynethed mens du sover, så du kan se klart dagen lang uden briller eller kontaktlinser. Flere studier viser, at hvis du bruger natlinser, så bremser man udviklingen af nærsynetheden (kom ind og få mere information).

SPECIALLINSER

Special linser er typisk en formfast linse, som kan afhjælpe “skæve” synsfejl. Hvis du for eksempel har høje bygningsfejl og har prøvet alle bløde linser uden at få en stabilt eller komfortabelt syn, så kan speciallinser, måske være noget for dig. Disse linser kan også give bedre syn efter forskellige skader på øjnene.

 

Kom ind og få en snak om hvilken type kontaktlinser, du vil blive glad for.