Glas

Brilleglas

Pris og kvalitet hænger sammen

Hvert brilleglas er unikt. Det er fremstillet og specialslebet, så det passer til dit nye brillestel og til dit syn.

Hos OPTIKEREN anbefaler vi altid den bedste glasløsning til dit behov.
Vi anbefaler oftest brilleglas fra tyske RODENSTOCK, men kan også levere fra de andre store brilleglasleverandører.
Vi har hos OPTIKEREN investeret i det mest avancerede måleudstyr, DNeye-scanneren, som gør os i stand til at levere B.I.G. exact glas (Biometic Intelligent Glasseses) der giver op til 40% skarpere og bedre syn på alle afstande. ( https://www.rodenstock.com/dk/dk/big.html )

Til dig som ønsker et prisvenligt brilleglas, har vi en glasløsning som vi kalder ”HUSETS GLAS” Dette er også et moderne glas, dog ikke et mærkevareglas som fx Rodenstock eller Zeiss.

GLAS ELLER PLAST?

Fordelene ved plast er lav vægt og høj brudstyrke, og ulempen, at plast lettere bliver ridset. Det kan overfladebehandles, så det bliver mere modstandsdygtigt over for ridser. Hvis vægten er vigtig, er plast en god løsning. Til randløse briller anvendes normalt plast.

Med højtbrydende glas kan man få både høj styrke og lav vægt. Højtbrydende glas forstærker lysets brydning, og dermed kan man opnå høj styrke med tynde og dermed lette glas.

Både glas og plast kan refleksbehandles, så op til 99 % af de irriterende reflekser fjernes.

GLASTYPER

Enkeltstyrkeglas. Har samme styrke i hele glasset.

Dobbeltslebne (Bifocale). Har to styrker: Afstandsstyrke øverst og læsefelt nederst. Der er synlig overgang mellem synsfelterne.

Glidende overgang (Progressive glas). Flerstyrkeglas med glidende overgang har afstandsfelt øverst og glidende overgang til læsestyrke nederst.

– og prisen?

Der er en tæt sammenhæng mellem pris og kvalitet. Billigere glas er tungere og tykkere og giver større forvrængning i synsfeltets yderområde. Glas i et højere prisleje giver fordele som lav vægt, høj brudstyrke og minimal forvrængning.

BOOK TID
info@optikeren.dk